Een kitten of een herplaatser?

Sommige periodes van het jaar hebben we herplaatspoezen of katers beschikbaar. Het zijn vaak hele mooie poesjes die één of meerdere nestje gehad hebben. Of katers wiens dekcarriëre beëindigd is. Als jonge poes/kater hebben ze gewoon bij ons in huis gewoond en ze zijn perfect zindelijk. Ze vormen vaak een leuke match met mensen die het zotte gedoe van een kitten liever vermijden.


Kan ik beter een kater of een poesje nemen?

Katers zijn op oudere leeftijd vaak iets rustiger. Poezen zijn vaak aktiever en vooral nieuwsgieriger. Echter er is meer verschil tussen de kattenpersoonlijkheden dan tussen de geslachten.

Is mijn kitten gecastreerd/gesteriliseerd bij vertrek?

Ja, tenzij u een kitten voor de fok koopt bij ons. En in dat geval heeft u een erkenningsnummer nodig.


Zijn de katten getest?

Alle katers worden genetisch getest op PKD. En jaarlijks gaan we naar de veterinaire cardioloog voor een controle-echo voor HCM. De poezen houden we steeds aan uit eigen lijnen. Dit wil zeggen dat we onze moeders goed opvolgen, ook na sterilisatie. We letten er dan specifiek op dat ze lang gezond blijven en lang leven. Dit geeft ons meer informatie dan welke test ook.

Hebben alle kittens een stamboom?

Ja, alle kittens die hier geboren worden krijgen een stamboom. Een stamboom geeft u de garantie dat er goed nagedacht geweest is over de samenstelling van het ouderpaar.


Hoe oud is mijn kitten als het verhuist?

Wettelijk moeten kittens 12 weken zijn voor ze mogen verhuizen. Als de kittens te licht zijn of nog maar net gecastreerd, blijven ze soms iets langer. Reken maar op ongeveer 3 maanden. Dus stel dat een kitten geboren is op 1 maart, dan mag het op 1 juni verhuizen.

Is de prijs altijd hetzelfde?

Ja, alle kittens hebben dezelfde prijs, inbegrepen is: BTW, 2 vaccinaties tegen katteziekte en niesziekte, de leucose-enting, sterilisatie of castratie, de stamboom, het garantiecertificaat en een kittenpakket.

 


Mag mijn Britje buiten vrijlopen?

Nee, Britten zijn binnenkatten en ze zijn veel te naïef/lief/niet angstig om buiten vrij te kunnen rondlopen. Zeker als ze jong zijn. Maar het is natuurlijk wel zo dat ze genieten van buitenlucht. Dus zet een hor in het raam, bouw een kattenren, maak een tunnel of ga met ze wandelen met een harnasje aan.

Mag mijn Britje mee naar ons vakantiehuis?

Britjes zijn vrij zelfzekere katten. De meeste kunnen moeiteloos meegenomen naar het huis van de vriendin, de schoonmoeder, het vakantiehuis enz. Probeer het reeds op jonge leeftijd en voorzie wat lekkers op de plaats van bestemming. De meeste katten houden wel niet van autorijden en zeker niet opgesloten. Neem een passagier mee zodat je je katje kunt leren met een harnasje in de auto te zitten.


Hebben jullie volgend jaar een kitten voor mij?

Vast wel. Wij plannen maar de natuur doet haar eigen zin. Als u een mailtje stuurt, dan zetten wij het op de wachtlijst. Regelmatig plaats ik een update over hoever ik ben met mijn wachtlijst onder het kopje: ‘Te Koop’.