Wat je nog moet weten

De Brits korthaar is een kortharig kattenras.

Het is een stevige, gedrongen kat die aan het eind van de 19e eeuw in Engeland gefokt werd voor specifieke kleur en tekening in de vacht. Door het kruisen met perzen kregen de Brits kortharen meer lichaamsvolume en kopomvang. Als gevolg van die kruisingen worden er af en toe langharige kittens geboren, die door de meeste Brits korthaarfokkers als erfenis uit het verleden worden aangezien en als huisdier worden verkocht. Sommige fokkers kiezen ervoor om het kattenras door te fokken onder de naam Brits langhaar of Lowlander.

Hebben alle kittens een stamboom?

Ja, alle kittens die hier geboren worden krijgen een stamboom. Een stamboom geeft u de garantie dat er goed nagedacht geweest is over de samenstelling van het ouderpaar.

Kan ik beter een kater of een poesje nemen?

Katers zijn op oudere leeftijd vaak iets rustiger. Poezen zijn vaak aktiever en vooral nieuwsgieriger. Echter er is meer verschil tussen de kattenpersoonlijkheden dan tussen de geslachten.

Hou oud is mijn kitten als het verhuist?

Wettelijk moeten kittens 12 weken zijn voor ze mogen verhuizen. Als de kittens te licht zijn of nog maar net gecastreerd, blijven ze soms iets langer. Reken maar op ongeveer 3 maanden. Dus stel dat een kitten geboren is op 1 maart, dan mag het op 1 juni verhuizen.

Mag mijn Britje buiten vrijlopen?

Nee, Britten zijn binnenkatten en ze zijn veel te naïef/lief/niet angstig om buiten vrij te kunnen rondlopen. Zeker als ze jong zijn. Maar het is natuurlijk wel zo dat ze genieten van buitenlucht. Dus zet een hor in het raam, bouw een kattenren, maak een tunnel of ga met ze wandelen met een harnasje aan.

Heeft mijn kitten een vriendje nodig?

Britjes zijn erg sociaal en ze houden van gezelschap. Sommige mensen zijn vaak thuis en dan is prima. Ofwel is iedereen van het gezin zowat de hele dag afwezig, dan kun je beter zorgen voor een vriendje.

Hoe leer ik mijn kat wandelen met een harnasje?

Koop een klein harnasje en laat het kitten alvast binnen vrij rondlopen met het harnasje. Beloon het kitten met veel aandacht of met een snoepje. Leer het dan stilletjes meelopen aan de lijn door zijn aandacht te trekken met een speeltje. Uiteindelijk kun je een harnasje voor een volwassen kat kopen en erop uit trekken

Hebben jullie volgend jaar een kitten voor mij?

Vast wel. Wij plannen maar de natuur doet haar eigen zin. Als u een mailtje stuurt, dan zetten wij het op de wachtlijst. Als u dan later tijd heeft om het kitten te adopteren, volg dan de blog met beschikbare kittens.

Mag mijn Britje mee naar ons vakantiehuis?

Britjes zijn vrij zelfzekere katten. De meeste kunnen moeiteloos meegenomen naar het huis van de vriendin, de schoonmoeder, het vakantiehuis enz. Probeer het reeds op jonge leeftijd en voorzie wat lekkers op de plaats van bestemming. De meeste katten houden wel niet van autorijden en zeker niet opgesloten. Neem een passagier mee zodat je je katje kunt leren met een harnasje in de auto te zitten.

Contacteer me

Aarzel niet om mij te contacteren.  Telefonisch of per onderstaand formulier

Mail ons

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.