Nadenken over een kitten

Britten zijn de leukste katten ter wereld en u heeft groot gelijk om er eentje te willen. Bedenk echter wel dat uw katje volledig afhankelijk zal zijn van u. Dat betekent dat u moet voorzien in zijn materiële behoeften als eten en drinken en een kattenbak maar ook krabgelegenheid en speelgoed.

Maar uw Britje heeft nog meer nodig: uiteraard liefde en aandacht, maar ook veiligheid (niet zonder toezicht buiten laten lopen), regelmatig controle door de dierenarts, opvang in de vakantie.

En misschien nog het meest: een vriendje! Is er vaak iemand thuis van het gezin, dan is dat prima. Uw katje zal u overal volgen, naast u liggen op de bank, meegaan naar het toilet, zich vleien op het toetsenbord van uw computer. Is er echter dikwijls niemand thuis, dan wordt uw Britje eenzaam. En soms ziek of deugniet door de eenzaamheid. Het is dan ook beter om 2 katjes te nemen. Liefst van hetzelfde nest of eventueel van dezelfde leeftijd. Maar ook oudere Britten kunnen helemaal opfleuren met een jong vriendje.

What greater gift than the love of a cat (Charles Dickens)

de zoektocht begint

De kogel is door de kerk: we willen een kitten! Dan begint de grote zoektocht op internet. Denk eerst even na wat je het liefste wil:een kater, een poesje, welk kleur? Een erg speels kitten of liever een wat rustiger? Wanneer?

Katers zijn op oudere leeftijd vaak wat rustiger. Kater zijn soms ook wat groffer en zwaarder. Poezen daarentegen zijn vaak wat nieuwsgieriger en dus aktiever en meer aanwezig. En ze blijven vaak wat lichter en fijner. Maar ook hier geldt: persoonlijkheid van het individu weegt meer door dan geslacht. Als ik een nestje heb, dan zitten er vaak erge durvers tussen en soms ook heel verlegen kittens. Als u mij aangeeft dat u kinderen heeft, zal ik altijd proberen om een aktief en speels durvertje voor u te zoeken. Wil u liever gewoon een aanhankelijk wat bedaarder katje, dan is het verlegen kittentje beter geschikt.

En de vraag: Wanneer mag het kitten komen. De meeste mensen willen een kitten in de winter. Best lastig want de meeste kittens worden geboren in de lente en mogen verhuizen in de zomer. Dus daar zult u een beetje flexibel moeten zijn en de vakantieplannen wat aanpassen.

op de wachtlijst

Stuur mij een mailtje en ik zet u op de wachtlijst! Zet even in het mailtje wie u bent, waar u woont, welk kitten u zoekt en wat uw motivatie is.

Soms gebeurt het dat u mij een mailtje stuurt en dat ik onmiddellijk een kitten aan u kan aanbieden. Maar meestal is dat niet zo. Ik zet het mailtje dan op de wachtlijst. Als er dan kittens beschikbaar komen, dan neem ik foto’s en zet ze op de blog. U krijgt dan automatisch een berichtje in uw mailbox. Vindt u de kittens leuk, dan graag reageren. De mensen die dan al langer op de wachtlijst staan, hebben dan voorrang. Daarvoor dient dus de wachtlijst!

Sorry dat ik vaak niet reageer op whatsapp, sms, messenger berichten, instagram berichten, facebook enz…! Al dit soort berichten kan ik niet in een wachtlijst zetten en zijn dus niet bij te houden.

Ook op berichten als: “hebt u kittens en hoeveel kosten ze?” wordt niet gereageerd. De kittens zijn mijn kindjes en ik mag toch een minimum aan informatie verwachten als u een kleintje van mij wil.

Kunt u echt niet meer wachten en wil u nu weten hoe het zit met die kittens, bel dan gewoon even!

Kitten kiezen

Eindelijk is het dan zover. Er zijn kittens beschikbaar en u bent uitgenodigd voor een bezoekje! Dan maken we een afspraak en plannen we tijd in om het kitten uit te kiezen. Voor mij is het fijnste als u overdag komt in de week liefst aan het eind van de voormiddag of in de vroege namiddag. In de ochtend en in de avond werk ik als dierenarts in de praktijk. In het weekend is het voor mij ook fijn om niet elke dag afspraken te hebben staan (de spoedgevalletjes blijven toch komen hoor).