Nadenken over een kitten

Britten zijn de leukste katten ter wereld en u heeft groot gelijk om er eentje te willen. Bedenk echter wel dat uw katje volledig afhankelijk zal zijn van u. Dat betekent dat u moet voorzien in zijn materiële behoeften als eten en drinken en een kattenbak maar ook krabgelegenheid en speelgoed.

En misschien nog het meest: een vriendje! Is er vaak iemand thuis van het gezin, dan is dat prima. Uw katje zal u overal volgen, naast u liggen op de bank, meegaan naar het toilet, zich vleien op het toetsenbord van uw computer. Is er echter dikwijls niemand thuis, dan wordt uw Britje eenzaam. En soms ziek of deugniet door de eenzaamheid. Het is dan ook beter om 2 katjes te nemen. Liefst van hetzelfde nest of eventueel van dezelfde leeftijd. Maar ook oudere Britten kunnen helemaal opfleuren met een jong vriendje.


Uw zoektocht begint

De kogel is door de kerk: we willen een kitten! Dan begint de grote zoektocht op internet. Denk eerst even na wat je het liefste wil: een kater, een poesje, welk kleur? Een erg speels kitten of liever een wat rustiger? Wanneer?  Katers zijn op oudere leeftijd wat groffer en zwaarder en daardoor vaak wat rustiger. Poezen daarentegen zijn vaak wat nieuwsgieriger en dus aktiever en meer aanwezig. En ze blijven vaak wat lichter en fijner. Maar ook hier geldt: persoonlijkheid van het individu weegt meer door dan geslacht. Als ik een nestje heb, dan zitten er vaak erge durvers tussen en soms ook heel verlegen kittens. Als u mij aangeeft dat u kinderen heeft, zal ik altijd proberen om een aktief en speels durvertje voor u te zoeken. Wil u liever gewoon een aanhankelijk wat bedaarder katje, dan is het verlegen kittentje beter geschikt.


En dan de vraag: Wanneer mag het kitten komen. De meeste mensen willen een kitten in de winter. Best lastig want de meeste kittens worden geboren in de lente en mogen verhuizen in de zomer. Dus daar zult u een beetje flexibel moeten zijn en de vakantieplannen wat aanpassen.

Bedenk ook dat het kitten na verhuis helemaal van slag zal zijn en zich zal verstoppen. Dus best geen bezoek de eerste dagen!


Soms gebeurt het dat u mij mailt en dat ik onmiddellijk een kitten aan u kan aanbieden. Maar meestal is dat niet zo. Ik zet het mailtje dan op de wachtlijst. De wachtlijst is meestal ruim een half jaar. Als er kittens beschikbaar komen, dan ga ik de mensen op de wachtlijst mailen. De mensen die dan al langer op de wachtlijst staan, hebben voorrang. Daarvoor dient dus de wachtlijst!


Kitten kiezen

Eindelijk is het dan zover. Er zijn kittens beschikbaar en u wordt uitgenodigd voor een bezoekje! We maken een afspraak en plannen tijd in om het kitten uit te kiezen. U heeft van mij voor uw bezoek al een richtlijn ontvangen met wat uitleg over de zorg in de eerste dagen. We bespreken ook uitgebreid wat de beste voeding is en u krijgt een kittenpakket mee! We vullen het garantiecertificaat in en zetten de chip op uw naam via Cat ID.

Voor mij is het het fijnste als u overdag komt in de week, liefst aan het eind van de voormiddag of in de vroege namiddag. In de ochtend en in de avond werk ik als dierenarts in de praktijk. Soms lukt het ook in het weekend.