Op zoek naar een geschikte dekkater?
Heeft u een poes waar u mee wil fokken, dan moet u een keuze maken voor een dekkater. Om een goede keuze te maken, graag rekening houden met het volgende:

De kleur van de poes en welke kleuren draagt ze?
Welke kleur kittens wilt u? Blauw, lilac, blauw-wit, choc of cinnamon?
Wat is haar bloedgroep?
Hoe is haar karakter?
Wat zijn haar zwakke punten?
Welke punten wilt u verbeteren?
Haar stamboom?

Bij twijfel, contacteer ons per mail en overleg even. Ineens dan ook graag de stamboom toesturen, zodat we kunnen nakijken of er geen gemaanschappelijke voorouders zijn!


De poes voorbereiden op de dekking
Als u met de poes op buitendekking wil, kunt u best tijdig (voor de krolsheid een afspraak maken met uw dierenarts. Vaccineer de poes tegen niesziekte kort voor ze op dekking komt. Dit geeft haar een extra bescherming en zorgt voor maximaal antistoffen bij de kittens. Weet u de bloedgroep niet, vraag uw dierenarts dan om bloed te nemen of een swabje van het mondslijmvlies. Vraag uw dierenarts ook om een FIV/FeLV test uit te voeren. Controleer de poes voor de zekerheid nog eens op vlooien.

Is de poes krols genoeg?
Als u de poes wil brengen naar een dekkater moet ze eigenlijk meer dan krols zijn. Door het brengen naar de kater, valt de krolsheid een beetje weg. Graag vooraf even bellen of de kater vrij is, dan maken we ineens een afspraak om ze te brengen.


De poes bij de kater
Bij aankomst zullen we de poes even in haar transpoortkooitje apart in een afgesloten ruimte zetten. Dit om haar even te laten bekomen en ze op haar gemak te stellen. Enkele uren later halen we haar uit het kooitje en zetten we de kater erbij. Sommige katers zijn heel actief, ze herkennen onmiddellijk een krolse poes en ze proberen haar direct te dekken. Andere katers nemen een meer afwachtende houding aan. Het kan gebeuren dat we niets horen en niets zien maar nadien blijkt de poes toch drachtig.

Hoelang blijft de poes?
Als poezen goed krols zijn worden ze meestal dezelfde dag of de dag erna gedekt. Dit betekent dat u de poes na 3, max 4 dagen weer kunt ophalen.


Wat zijn de dekvoorwaarden?

Het is mogelijk 2x terug te keren (binnen het jaar) voor een herdekking als de poes niet drachtig blijkt te zijn of alle kittens te vroeg of dood worden geboren.

Er zijn geen voorwaarden wat betreft de kittens!