Vind bij ons je maatje

Vind bij ons je nieuwe maatje!

Welkom bij Cattery Klein Veerle. Ik ben Annick, fokster van Britjes. Maar ook dierenarts en eigenaar van DAP Klein Veerle. En echtgenote en moeder van 3 dochters. Dus ‘never a dull moment’! Naast mijn werk in de praktijk ben ik dus hobbyfokker van Brits Kortharen. De meest boeiende,  passionele maar ook tijdverslindende hobby die ik ooit gehad heb. Maar katjes fokken is a way of live. Het beheerst je hele doen en laten, je dagen en je nachten, de inrichting van je huis en je tuin, de opleidingen die je volgt, …  Laten we eerlijk zijn: het beheerst je leven dus.

Britten zijn mijn absolute favorieten. Ik ben als hobbyfokker erkend door het FOD dierenwelzijn. Dat betekent dus dat we maar een beperkt aantal nestjes kunnen fokken per jaar. En dat is maar goed ook, want een nestje fokken is heel arbeidsintensief. Het werpen, de eerste dagen van de pasgeboren kittens, de gewenperiode van moeder poes aan de kleintjes, het op gang komen van de melk, de kleintjes leren eten, het leren op de bak gaan, het laten wennen aan opgepakt worden, het leren spelen, het chippen, de vaccinatie, sterilisatie en administratie rond het nestje. De vragen van kandidaat-kopers, de bezoekjes aan de kittens, de foto-sessies, het ophalen van de kittens, de nazorg,… Als ik het zo opsom, lijkt het onhaalbaar. Toch gaat het allemaal mee door en kunnen we er gelukkig nog van genieten.

Er is veel vraag naar kittens. Wil u graag een kitten, volg dan de blog. Af en toe wordt een nestje aangekondigd. Maar soms zijn alle kittens al gereserveerd, voor ik bij wijze van spreken de eerste foto genomen heb. Wil u graag een kitten van bij ons, heb dan wat geduld, mail en bel af en toe, geef duiding bij wie u bent en waarom u een kitten wil en probeer duidelijk te zijn in wat u zoekt.

En nog wat practische afspraken:

  • Britjes zijn erg sociale katten. Ze houden van gezelschap, graag van een mens, liever nog van een andere kat. Veel mensen houden zoveel van hun Britje dat ze na een half jaar terug aan de bel hangen voor een maatje voor hun kat. Goed zo! Maar ben je niet vaak thuis of heb je het heel erg druk, neem er dan geen of meteen twee.
  • De meeste poezen krijgen een nestje in het voorjaar of de zomer. De meeste kittens zijn dan ook beschikbaar in de zomermaanden. Maar dit betekent ook dat het moeilijker zal zijn om een kitten te vinden rond kerst. Dus als u heel graag een kitten wil, zult u misschien de vakantie ietsje moeten verplaatsen.
  • Ik krijg veel berichtjes via meerdere kanalen: via mail, sms, whats app, messenger, … Sommige mensen vragen mij om de cattery eens te mogen bezoeken om te zien of een kat wel iets voor hun is. Andere mensen vragen enkel om de prijs. Ik doe mijn best om iedereen te antwoorden, maar op de drukste momenten van het jaar is dat niet haalbaar. En als je wil weten of een kat iets voor u is of als je heel algemene vragen hebt over Britten of als je de verschillende kleuren een keer wil zien, bezoek dan eens  een show. Er worden meerdere kattenshows per jaar georganiseerd en een kalender vind je zeker op internet. De cattery is bij ons eigenlijk ons huis en onze tuin, net zoals bij veel collega-fokkers. Dus een vrijblijvende rondleiding wordt door mijn huisgenoten niet altijd op prijs gesteld.
  • Ik besteed graag mijn tijd aan de dieren, zowel in de praktijk als in de cattery. En soms impliceert dit dat ik wat minder tijd aan de mensen kan besteden. Het zal dus helaas niet mogelijks zijn om wekelijks fotootjes te sturen of meerdere keren op bezoek te komen bij uw kitten. Uiteraard moet u een band opbouwen met het kitten, maar uw kitten moet eerst ‘kattentaal’ leren bij zijn moeder en broers en zusjes. Later krijgt hij nog ruimschoots de tijd om ‘mensentaal’ van u te leren (en geloof me: voor u het weet, heeft hij u helemaal rond zijn vinger/staart gedraaid.)
  • Alle kittens worden ‘geholpen’ (dus gesteriliseerd/gecastreerd) voor ze weggaan, tenzij er om medische redenen anders wordt beslist. Ik doe dit nu al een aantal jaren en het bevalt prima. Bovendien is het een zorg minder voor de kittenkoper. Geloof me: als dierenarts zie ik veel eigenaren hun katje ’s morgens brengen naar de praktijk voor sterilisatie/castratie en voor veel mensen is het een hele stressvolle dag.
  • Heeft u een kitten van hier, laat dan af en toe eens weten hoe het gaat. We hebben een facebook-groep, enkel voor mensen met een Britje van bij ons. Sommige katjes zien we terug voor een logeerpartijtje als de eigenaar met vakantie is. En is uw katje ziek en wilt u graag een second opinion, bel dan gewoon!

 

 

Blijf op de hoogte

Get the latest posts delivered to your mailbox: